OTM trainingsdagen voor team Operando en Operando Talent

Juni was de maand waarin Operando Talent werd gelanceerd en stond daarom bij ons in het teken van assessments maken! Zo konden wij zelf ondervinden wat we nou precies het aanbod is van Operando Talent. In een tweedaagse teamtraining werden al onze assessments besproken onder leiding van Remko van Talent in Balans en kregen we meer achtergrondinformatie over de systemen die we gebruiken voor assessments: Online Talent Manager (OTM). Voorafgaand aan de twee trainingsdagen mochten wij allemaal 7 vragenlijsten maken, wat nog best veel tijd kostte. De koppen koffie en toffees waren niet aan te slepen! De assessments gingen over onze loopbaanwaarden, persoonlijkheid, cognitie en communicatiestijlen, om te meten waar onze persoonlijke kracht ligt in ons werk.

En toen braken de teamdagen aan. We werden ontvangen met een heerlijk bakje koffie of thee en een lekkere koek. De eerste ochtend bestond grotendeels uit theorie: uitleg over hoe de testen zijn opgebouwd en hoe de rapporten tot stand komen. Ook kregen we een hele lading met tips over het voeren van een gesprek gebaseerd op de rapporten. Want waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij weten dat nu! Om iets voor half 1 ging de bel en stond de bezorger van een heerlijke lunch met vers belegde broodjes voor de deur. Het was lekker weer die dag, dus iedereen haalde zijn zonnebrillen tevoorschijn waarna we de broodjes lekker in de tuin opgegeten hebben. Een ontspannen en gezellig moment en ook de collega’s die op kantoor aan het werk waren aten gezellig mee. In de middag kregen we onze eerste testrapport: het octogram. Hierop konden wij zien waar onze talenten liggen. Waar je hoog op scoorde was iets waar je goed in bent of wat je weinig energie kost. Was de waarde onder het gemiddelde dan was daar ruimte voor ontwikkeling maar zou dit ons over het algemeen ook meer energie kosten. Zo leuk om te zien dat veel collega’s zichzelf helemaal herkenden in hun octogram, dat zo’n cirkel met waardes erin je talenten kon weergeven was een bijzondere ervaring!

Zo leuk om te zien dat veel collega’s zichzelf helemaal herkenden in hun octogram

Op de tweede dag stond opnieuw de koffie en thee klaar, maar werden we ook nog eens verrast met een verse bolus uit Zeeland. Onze collega Myrthe had die in de vroege ochtend al opgehaald bij de bakker. Wat een goede binnenkomer! Daarna kregen we alle andere rapportages met bijbehorende uitleg en konden we onze uitslagen met elkaar bespreken. Zo kregen we bijvoorbeeld de uitslagen van de persoonlijkheidstests. Hoewel het antwoord per waarde vaststaat en soms niet helemaal aansloot was het verbazingwekkend hoe vaak er werd gezegd dat het juist wel herkenbaar was! Het was trouwens écht warm deze dag, we waren dan ook blij met het gekoelde water dat voor ons klaarstond. Weer hadden we een lekkere lunch met vers belegde broodjes en weer konden we deze in de tuin opeten, dit keer zochten we alleen wel een plekje in de schaduw. ’s Middags kregen we nog ijs geserveerd terwijl we de expertrapportages met een collega bespraken. Hierna zochten we acht competenties uit competentiekaarten die passen bij verschillende functies binnen Operando, leuk om zo in termen over een functie na te denken en het steeds kleiner te maken en dan te zien op welke plek in het octogram deze functie valt. Als afsluiter maakte collega Vera een verse fruitsalade voor ons klaar. Deze verfrissing konden we wel gebruiken in die opwarmende zaal!

Hoe kijken de collega’s terug op de teamdagen?

‘Ik had mij van tevoren niet echt beziggehouden met de ontwikkeling van Operando Talent en daarom was ik erg benieuwd naar wat het voor ons als team of voor mij persoonlijk op zou kunnen leveren. Vooral ook omdat er op een andere manier naar je rol in het team en je persoonlijkheid gekeken zou worden. We kregen veel testen om te maken en die vroegen flink wat tijd en een fris hoofd. Achteraf gezien had ik er wat meer de tijd voor moeten nemen of eigenlijk had ik de testen beter niet ‘s avonds na een lange dag werken kunnen maken. Voor mijn gevoel zijn hierdoor de uitslagen een beetje afgevlakt en vond ik sommige uitslagen een beetje oppervlakkig. Dit was wel gelijk een leermoment voor mij en mijn collega’s, hierdoor zag ik hoe de stemming en energie van de kandidaat van invloed kan zijn op de uitslag. Het waren 2 lange dagen waar we veel informatie kregen maar er vielen ook veel zaken op hun plaats. Zo kwam er bijvoorbeeld uit de test dat ik een helper ben, dat verklaart het gevoel dat ik heb dat ik een ander snel wil helpen of dat ik mij verantwoordelijk voel voor zijn of haar geluk. Thuis heb ik hier nog veel over nagedacht, niet omdat ik het wil veranderen maar meer om het anders aan te pakken zodat het voor mij ook goed voelt. De verrassing was eigenlijk meer een bevestiging: dat wij een heel leuk en sterk team hebben! Ik vind het fijn dat de uitkomst van de testen meegenomen worden in het takenpakket van ons team en dat er gekeken gaat worden welke taken er het beste bij jou passen en welke taken jou uitdagen. Zo blijven wij met plezier aan het werk!’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *