Duurzame inzetbaarheid op Duurzame Dinsdag

Dinsdag 1 september 2020

Vandaag is het Duurzame dinsdag. Daarom gaan wij vandaag verder in op het duurzaam inzetten van personeel binnen uw organisatie. Duurzaamheid is een onderwerp dat leeft binnen elke branche. Meestal gaat het over de duurzaamheid van materiële dingen zoals: duurzame kantoren, duurzaam woon-werkverkeer en het compenseren van CO2 uitstoot door middel van het aanplanten van bomen. Het duurzaam inzetten van medewerkers is gelukkig ook steeds meer in opkomst.

Duurzame inzetbaarheid?!

Duurzame inzetbaarheid van personeel wordt steeds belangrijker en daarom wordt er ook ook steeds vaker over gesproken. Dit komt onder andere door het feit dat de instroom van jongeren steeds minder wordt vanwege de welbekende vergrijzing. Met duurzame inzetbaarheid wordt hier op ingespeeld. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen en omstandigheden van de medewerkers in de verschillende fasen van hun loopbaan. Zo blijven ouderen en jongeren beter inzetbaar. Medewerkers die goed inzetbaar zijn spelen beter in op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie. Dit heeft meerdere voordelen voor de organisatie:

  • Het verzuim wordt lager

  • Medewerkers blijven gemotiveerd

  • Personeel wordt effectiever ingezet

  • De kennis en expertise van oudere medewerkers blijft langer beschikbaar

  • De medewerker is meer verantwoordelijk voor zijn/haar loopbaan

Om medewerkers beter inzetbaar te maken is het goed om in te spelen op hun talenten. Medewerkers die vanuit hun talenten werken zitten beter in hun vel en presteren beter omdat er rekening gehouden wordt met de wensen en omstandigheden van de medewerker in de verschillende fasen van hun loopbaan. In talent zit de kracht tot ontwikkeling van uw medewerker daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te geven. Operando Talent biedt verschillende mogelijkheden om al uw talenten duurzamer in te zetten:

Loopbaanbegeleiding

Assessments

Team Training

Bent u benieuwd naar hoe u, uw medewerkers duurzaam kunt inzetten? Neem dan contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *