Waarom Operando Talent?

In het voorjaar van 2020 heeft Operando haar diensten uitgebreid met verschillende diensten, die aangeboden worden onder de naam Operando Talent. De naam zegt het eigenlijk al, Operando Talent biedt assessments, loopbaanbegeleiding en training aan die talent inzichtelijk maakt en helpt ontwikkelen individueel of in teamverband.

Met Operando Talent breidt Operando ook haar doelgroep uit. Operando Talent wil niet alleen klaar staan voor onze opdrachtgevers en werknemers in de zorgsector, maar ook onze expertise bieden aan de onderwijssector en het MKB.

Vanuit Operando hebben we vanaf het eerste moment het plezier in het werk vooropgesteld. Ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als medewerker hebben we vanaf dag één aangemoedigd en mogelijk gemaakt door scholing en/of loopbaanbegeleiding aan te bieden. Wij geloven dat we hierdoor de medewerkers in de zorg voor de sector kunnen behouden en beter kunnen laten functioneren. Duurzame inzetbaarheid is daarnaast ook erg belangrijk, omdat er een groot tekort aan personeel is in zowel de zorg als in de onderwijssector. Met Operando Talent proberen we de inzetbaarheid van u of uw personeel zo duurzaam mogelijk te maken.

Operando Talent bereikt haar doel onder andere door inzicht te creëren in persoonlijkheid, competenties, drijfveren en cognitieve vaardigheden. Deze inzichten leggen we naast de huidige functie en we stellen vragen zoals: “Past de functie die ik nu heb wel bij mijn persoonlijkheid?” Of: “Wat gaat er mis in de communicatie tussen mij en mijn leidinggevende?” Dit zijn ondermeer de vragen die wij beantwoorden aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde testen en gesprekken.

Professionele en bewezen methode

Met deze professionele en bewezen methode hopen we duurzame inzetbaarheid te bereiken. De inzetbaarheid van werknemers wordt doeltreffender wanneer zij en de werkgever weten wat hun persoonlijkheid, competenties, drijfveren en cognitieve vaardigheden zijn. Hiermee kan het takenpakket van werknemers aangepast worden om de werknemers zo efficiënt mogelijk in te zetten. Een afgemeten functie of werkplaats resulteert in een werknemer die beter zijn werk doet en er meer voldoening uit haalt. Daarnaast schept het inzicht in de werknemer als persoon een beter begrip vanuit de werkgever, waardoor het aansturen van de werknemer beter wordt. Al met al een stuk duurzamer!

Om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we ook een dienstenpakket dat bestaat uit online HR-diensten. Deze diensten zijn snel en doeltreffend. Op korte termijn krijgt u inzicht in de talenten en kwaliteiten van uw personeel of sollicitant. Dit kan enorm helpen bij een sollicitatieprocedure, een functioneringsgesprek of een werving- en selectieprocedure. Na het maken van een doelgerichte online test, volgt een kort gesprek waar ingegaan wordt op de vraagstelling vanuit de opdrachtgever of werknemer. Een voorbeeld hiervan is een Talentgesprek over passie en drijfveren: Nadat er online een test over passie en drijfveren is gemaakt, worden de resultaten geanalyseerd en uitgelegd door één van onze professionals.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk verder bij onze diensten!