Vind jouw plek in het nieuwe normaal! Wij helpen je op weg!

Inmiddels is het ongeveer 7 maanden geleden dat Nederland zich in een intelligente lockdown begaf. Een vreemde tijd brak aan waarin het nieuwe normaal zijn weg vond in onze samenleving. Maanden in een lockdown met diepte- en hoogtepunten. We hebben als maatschappij veel geleerd maar ook veel afgeleerd. Het schudden van de handen, dat bij elke ontmoeting wel gebeurde, is niet meer verantwoord. Hoe raar is het nu als je iemand ontmoet die jou een hand wil gevenwat een verandering in onze maatschappij! Het handen schudden is een herkenbaar voorbeeld maar er zijn nog veel meer dingen veranderdInmiddels zijn we op een punt gekomen waarbij aan dit nieuwe normaal veel geduwd en getrokken wordt. #ikdoenietmeermee, #ikdoewelmee en #beatcorona domineren social media. Welke kant wil jij op? 

#ikdoewelmee

Misschien ben jij jezelf wel tegengekomen tijdens de lockdown, of heb je tijdens het thuiswerken gemerkt dat je een andere richting op wil met je werk. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat door intensieve samenwerking en saamhorigheid tussen medewerkers en werkgevers nieuwe kansen zijn ontstaan, waardoor je juist weer helemaal op je plek zit. In beide gevallen zijn er een paar tips die wij jullie willen geven.  

Ben je opzoek naar een nieuwe richting? Kijk dan eerst goed naar jezelf. Jouw kwaliteiten en karakter zeggen veel over wie je bent en ga na wat jij leuk vindt om te doen! Over jezelf nadenken kan lastig zijn, vraag daarom eens rond bij vrienden of familie hoe zij jou zien en waar ze aan denken bij jou als persoon. Misschien vinden ze je super creatief terwijl je daar zelf niet snel aan zou denken.  

Niet geschoten is altijd mis!

Probeer nieuwe dingen. Het klinkt cliché maar niet geschoten is altijd mis. Als je altijd al voor jezelf hebt willen beginnen, trek dan eindelijk eens de stoute schoenen aan en ga het proberen! Of kijk eens in een totaal andere sector. Misschien bevalt dat wel. Of juist helemaal niet, weet je dat ook weerVraag eens aan een collega of je een dagje haar werk mag proberen. Dat samenwerken werkt, is deze crisis wel gebleken. Probeer nieuwe samenwerkingen aan te gaan met misschien wel onverwachte mensen of organisaties.  

Zit jij wel al in de goede richting, of heb je deze juist al gevonden in de crisis? Houd dit dan vast! Heb je gemerkt dat in jouw team de rollen zijn veranderd, vraag dan of anderen zich ook nog op hun plek voelen. Is de samenwerking in jouw team enorm verbeterd, onderzoek dan waar dat door komt. En als laatst: inspireer andere teams om jullie nieuwe werkwijze ook eens te proberen.  

Vond je dit verhelderend en wil jij een andere richting op, maar weet je nog niet welke? Kijk dan op www.operandotalent.nl voor de mogelijkheden!