De samenwerking tussen Operando Talent en Talent in Balans

Sinds 2014 is Operando een gevestigd uitzendbureau in de zorg. Operando wil haar opdrachtgevers nog beter ondersteunen op het gebied van talentontwikkeling. Zo ontstond de behoefte om haar dienstverlening uit te breiden. Operando Talent werd opgericht op 1 juni jl. Daarna hebben Operando Talent en Talent in Balans West Nederland de basis van een samenwerking onderzocht en is de samenwerking op 14 juli 2020 formeel gestart, maar deze kwam niet uit de lucht vallen.

Annelies Dorst (eigenaresse Operando): “We maakten al sinds lange tijd gebruik van de diensten van Talent in Balans, wanneer onze medewerkers met loopbaanvragen worstelden. Talent in Balans is specialist op het gebied van talentontwikkeling. Al snel kwamen we erachter dat onze visie en missie erg op elkaar aansluiten. Allebei staan we onder andere voor persoonlijke benadering en professionaliteit, wat een goede basis is voor onze samenwerking.”

Talent in Balans is in 2007 opgericht door Remko Matsinger. Door middel van een persoonlijke en positieve benadering geven zij antwoord op HRD-vraagstukken. In de afgelopen 13 jaar is er veel veranderd. Bijvoorbeeld de ontwikkeling dat er steeds meer aandacht is voor het werkplezier van de medewerker. Ook de vraag uit de onderwijssector nam toe, waardoor Onderwijs in Balans in het leven geroepen werd. Door de expertise te bundelen hopen Operando Talent, Talent in Balans West Nederland en Onderwijs in Balans nog beter in te kunnen spelen op de stijgende vraag naar talentontwikkeling.

Onze diensten zijn in goede handen

Annelies: “We zien met name in de zorg en het onderwijs dat het werkplezier gebukt gaat onder het ervaren van (te) hoge werkdruk. Op tijd de juiste begeleiding krijgen kan ervoor zorgen dat het werkplezier terugkomt en de medeweker in de sector behouden blijft. Ook leveren we graag een bijdrage aan een goede zij-instroom van nieuwe medewerkers. Naast dat we zakelijke opdrachtgevers deze diensten aanbieden, richten we ons ook op de particulier.”

Voor Talent in Balans en Onderwijs in Balans is het een mooie uitdaging om samen met Operando Talent op te trekken. Remko: “Operando medewerkers hebben veel kennis van zorg en onderwijs en zitten dichtbij de dagelijkse problematiek van deze doelgroepen. Dat geeft de kans om nog dichter op de praktijk te adviseren en te ondersteunen. Onze producten en diensten zijn bij Operando Talent in goede handen!”