Ervaring Maarten Molenaar

In juni 2021 heb ik een assessment bij Operando Talent gevolgd, omdat ik benaderd was met de vraag of ik wilde doorgroeien naar basisschooldirecteur.

Het assessment was daarom bedoeld om te groeien en helder te krijgen wat ik écht wilde. Je kunt het zien als een soort nulmeting om inzichtelijk te krijgen waar je goed in bent en waar je jezelf nog in kunt ontwikkelen.

Tijdens mijn assessment had ik een CV-gesprek en maakte ik verschillende cognitieve en persoonlijkheidstests, waarvan de resultaten ook uitgebreid werden besproken. De casussen met de acteur waren spannend. Hierin werd getest hoe ik reageerde in bepaalde schoolsituaties, net zolang tot ik vastliep. Het ging tot het uiterste, maar je leert er wel heel veel van. Je leert goed nadenken en je komt erachter of je invoelend genoeg bent. Intensief, maar wel heel leerzaam en ontzettend leuk.

Ik heb veel over mezelf geleerd. Ik heb bijvoorbeeld een beter beeld gekregen van hoe ik overkom bij anderen. Ik ben van mezelf best gesloten en leer om me meer open te stellen en emoties te tonen, zodat anderen beter weten wat ze aan me hebben. Ik ben ook sterk in visie en kan hier anderen in meenemen, maar ik heb hier ook de valkuil van leren zien; ik kan ook te lang nadenken, wat het proces in de weg zit.

Ik zou Operando Talent heel erg aanraden bij collega’s. Je wordt op je gemak gesteld, de rapportages zijn heel duidelijk en de gesprekken zijn verhelderend. Door onderzoek kom je erachter wat je blinde vlekken zijn, en dat op een onafhankelijk manier. Aanrader!

– Maarten