Discipline trainen

Herken jij dit ook? Je start een nieuw project op maar halverwege haak je toch weer af. Dat is waar de competentie discipline om de hoek komt kijken. Wij hebben goed nieuws voor je, discipline kun je trainen! Wij geven je 3 stappen om meer discipline in je leven te krijgen.

Stap 1 – kleine stappen

Werk in kleine, realistische doelen naar jouw einddoel. Je hebt misschien de neiging om alles rigoureus aan te pakken, maar juist door klein te beginnen kun je routine aanbrengen in je dagelijkse gedragspatronen. Op deze manier is de kans groter dat je dit ook op de lange termijn volhoudt.

Stap 2 – ken jezelf

Om naar je doel toe te werken is het belangrijk dat je weet waar jouw sterke en zwakke plekken liggen. Door dit in kaart te brengen kun je gericht werken aan het ontwikkelen van discipline. Ben jij bijvoorbeeld snel afgeleid? Dan is het verstandig om jouw werkomgeving hierop aan te passen.

Stap 3 – succes meten

Weet jij wanneer jouw doel bereikt is? Soms ben je goed bezig, maar heb je het zelf niet door. Dat is jammer want als je bewust stil staat bij successen ben je ook gemotiveerder om je volgende doel te behalen. Door je doelen meetbaar te maken blijf je altijd bewust van wat er al goed gaat.